Zapečená zelenina s mletým masem
Suroviny
- 100 g Salám Poličan
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 g Vepřové maso mleté
- 100 ml Mléko polotučné
- 8 ks Kedlubna
- 2 ks Rajčata
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 48 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 112.7 mg
- Draslík 1081.1 mg
- Vláknina 12023 mg
- Vitamín A 12023 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mléka namočíme žemli a vymačkáme.
-
2
Nakrájíme na kostičky trvanlivý salám.
-
3
Do mísy dáme mleté maso, smícháme s vymačkanou rozdrobenou žemlí, bílkem, nakrájeným salámem, osolíme a opepříme.
-
4
Omyjeme rajčata a nakrájíme na plátky.
-
5
Oloupeme a nastrouháme na plátky kedlubny, povaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat.
-
6
Olejem vymažeme zapékací mísu, na dno rozložíme polovinu povařených kedluben, na ně rozetřeme připravené mleté maso a zakryjeme kedlubnami. Pokapeme povrch olejem. Ve středně vyhřáté troubě pečeme 50 minut.
-
7
Před dopečením rozložíme na kedlubny plátky rajčat a potřeme zapékací směsí. Zapékáme dorůžova.
-
8
Zapékací směs připravíme, že nastrouháme tvrdý sýr a v misce smícháme s bílky, strouhankou a olejem.
-
9
Podáváme s vařenými brambory.