Omeleta s játry a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Játra vepřová
  • 120 g Sýr Parmezán
  • 60 g Lišky čerstvé
  • 80 g Hříbky čerstvé
  • 100 ml Víno Marsala
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.08 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 752 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 688.7 mg
  • Draslík 447.8 mg
  • Vláknina 521.3 mg
  • Vitamín A 521.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra nakrájíme na kostky a zaprášíme moukou.

  • 2

    Petrželku nasekáme najemno, houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na kusky.

  • 3

    V pánvi rozpálíme 2lžíce másla, přidáme stroužek česneku a houby a cca 10min orestujeme. Poté přidáme játra, zalijeme vínem a cca 5min povaříme. Ochutíme solí, pepřem a posypeme petrželkou.

  • 4

    V misce rozšleháme vejce se strouhaným parmazánem, ochutíme solí, pepřem a petrželkou.

  • 5

    Rozehřejeme pánev, potřeme olejem a postupně vlijeme těsto. Usmažíme 4 omelety, každou cca 3minuty.

  • 6

    Omelety naplníme směsí jater a hub, přeložíme napůl a rozdělíme na talíře. Přelijeme šťávou z jater a ihned podáváme.

Komentáře k receptu