Růžičková kapusta v sýrovém krému zapečená

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Tuk
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Kapusta růžičková
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 424.6 mg
  • Draslík 125.9 mg
  • Vláknina 21528.8 mg
  • Vitamín A 21528.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 86.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a ve slané vodě uvaříme doměkka růžičkovou kapustu. Necháme okapat a rozložíme do tukem vymazané ohnivzdorné mísy.

  • 2

    Ušleháme do pěny vejce, osolíme a opepříme. Přidáme mletý muškátový květ, mouku a smetanu. Za stálého míchání vaříme v páře.

  • 3

    Přidáme nastrouhaný sýr a přelijeme jím kapustu.

  • 4

    Nasypeme strouhanku na povrch krému.

  • 5

    Pokrm poklademe kousky másla a pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 190 stupních.

Komentáře k receptu