Růžičková kapusta v sýrovém krému zapečená
Suroviny
- 50 g Tuk
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 20 g Máslo čerstvé
- 300 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 kg Kapusta růžičková
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 38 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 424.6 mg
- Draslík 125.9 mg
- Vláknina 21528.8 mg
- Vitamín A 21528.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 86.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a ve slané vodě uvaříme doměkka růžičkovou kapustu. Necháme okapat a rozložíme do tukem vymazané ohnivzdorné mísy.
-
2
Ušleháme do pěny vejce, osolíme a opepříme. Přidáme mletý muškátový květ, mouku a smetanu. Za stálého míchání vaříme v páře.
-
3
Přidáme nastrouhaný sýr a přelijeme jím kapustu.
-
4
Nasypeme strouhanku na povrch krému.
-
5
Pokrm poklademe kousky másla a pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 190 stupních.