Dýně v koprové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 986 kcal
- Sacharidy 127 g
- Tuky 52 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 105 g
- Cholesterol 80.5 mg
- Draslík 5568.6 mg
- Vláknina 19715.6 mg
- Vitamín A 19715.6 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 161.5 mg
- Vitamín E 17 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostky nakrájíme dýni, smícháme se solí a octem a necháme krátce uležet.
-
2
Dýni scedíme a vložíme do hlubšího hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme rozčtvrcené rajče a dusíme pozvolna.
-
3
Připravíme světlou jíšku z tuku a mouky.
-
4
Osolíme a vmícháme kopr. Rozředíme jíšku vodou a povaříme dohusta.
-
5
Zjemníme zakysanou smetanou, do které přimícháme papriku.
-
6
Nakonec promícháme s měkkou dýní a okořeníme dle chuťi.
-
7
Dýni dusíme krátce, rychle se rozvaří a je brzy měkká.