Brambory v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Tuk
  • 500 ml Rajčatová šťáva
  • 1 hrst Celer - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 902 kcal
  • Sacharidy 146 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1533 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 123 g
  • Cholesterol 28.5 mg
  • Draslík 2785.1 mg
  • Vláknina 25900.8 mg
  • Vitamín A 25900.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme jíšku z mouky a tuku. Rozředíme ji rajčatovou šťávou. Přidáme cukr, sůl a povaříme.

  • 2

    Přidáme oloupané a nakrájené brambory, nakrájené lístky celeru a necháme přejít 2x varem.

  • 3

    Na talířích posypeme osmahnutou cibulkou.

  • 4

    Můžeme podávat s klobásou či párkem.

Komentáře k receptu