Brambory v rajčatové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 902 kcal
- Sacharidy 146 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1533 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 123 g
- Cholesterol 28.5 mg
- Draslík 2785.1 mg
- Vláknina 25900.8 mg
- Vitamín A 25900.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme jíšku z mouky a tuku. Rozředíme ji rajčatovou šťávou. Přidáme cukr, sůl a povaříme.
-
2
Přidáme oloupané a nakrájené brambory, nakrájené lístky celeru a necháme přejít 2x varem.
-
3
Na talířích posypeme osmahnutou cibulkou.
-
4
Můžeme podávat s klobásou či párkem.