Brambory na kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1261 kcal
- Sacharidy 184 g
- Tuky 46 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 162 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 5246 mg
- Vláknina 65553 mg
- Vitamín A 65553 mg
- Vitamín B6 3.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 145.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 72.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a na slabé plátky nakrájíme syrové brambory.
-
2
Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a bobkový list a do poloměkka uvaříme. Brambory musí být ponořené.
-
3
Zpěníme nakrájenou cibuli na másle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Rozředíme malým množstvím vody a povaříme.
-
4
Smícháme s brambory a dovaříme v jíšce doměkka.
-
5
Zakysanou smetanu přidáme pro zjemnění.
-
6
Jeli třeba přidáme trochu octa.