Brambory na kyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 15 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1261 kcal
  • Sacharidy 184 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 162 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 5246 mg
  • Vláknina 65553 mg
  • Vitamín A 65553 mg
  • Vitamín B6 3.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 145.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a na slabé plátky nakrájíme syrové brambory.

  • 2

    Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a bobkový list a do poloměkka uvaříme. Brambory musí být ponořené.

  • 3

    Zpěníme nakrájenou cibuli na másle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Rozředíme malým množstvím vody a povaříme.

  • 4

    Smícháme s brambory a dovaříme v jíšce doměkka.

  • 5

    Zakysanou smetanu přidáme pro zjemnění.

  • 6

    Jeli třeba přidáme trochu octa.

Komentáře k receptu