Fazole v česnekové omáčce se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 500 g Fazole bílé
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2259 kcal
  • Sacharidy 381 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 134 g
  • Uhlovodany 335 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 9477.9 mg
  • Vláknina 189620 mg
  • Vitamín A 189620 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 90 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme a namočíme přes noc do vody fazole.

  • 2

    Druhý den je uvaříme v té samé vodě, příp. vodu přilijeme, aby byly fazole ponořené.

  • 3

    Nakrájíme cibuli, opláchneme a nakrájíme zeleninu na polévku a vše dáme k fazolím.

  • 4

    Připravíme jíšku z mouky a tuku, zalijeme ji vývarem z fazolí a dohusta povaříme.

  • 5

    Přidáme měkké zcezené fazole a ochutíme česnekem se solí a paprikou.

  • 6

    Výborné jsou fazole s uzeným masem, maso nakrájíme na kostky a vmícháme do fazolí.

Komentáře k receptu