Zelí po česku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sádlo škvařené
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 69.8 mg
  • Vláknina 1545 mg
  • Vitamín A 1545 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli najemno nakrájíme a osmahneme na sádle.

  • 2

    Přidáme na tenké nudličky nakrájené zelí, osolíme, okmínujeme a osmahneme.

  • 3

    Podlijeme vodou a dusíme. Po změknutí zelí zaprášíme moukou, opět podusíme a dochutíme octem a cukrem.

Komentáře k receptu