Kuře v bešamelové omáčce, smažené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2515 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 219 g
- Sodík 1113 mg
- Bílkoviny 91 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 519.5 mg
- Draslík 999.2 mg
- Vláknina 3642.4 mg
- Vitamín A 3642.4 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osoleném masovém vývaru uvaříme doměkka kuřata.
-
2
Vyndáme z vývaru a necháme vychladnout.
-
3
Stáhneme kůži a rozčtvrtíme.
-
4
Podusíme na másle nakrájené houby, přidáme mléko, mouku a povaříme na hustou omáčku.
-
5
Osolíme, opepříme a přidáme žloutky.
-
6
Čtvrtky kuřete prochladlou omáčkou důkladně obalíme, posypeme strouhankou, aby omáčka na mase držela.
-
7
Porce obalíme znova v rozšlehaných bílcích a ve strouhance.
-
8
Dozlatova osmahneme v rozehřátém oleji.
-
9
Smažené kuře podáváme s brambory a s míchaným zeleninovým salátem.