Holoubata nadívaná, pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1657 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 115 g
- Sodík 1383 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 876.7 mg
- Draslík 1128.6 mg
- Vláknina 847.2 mg
- Vitamín A 847.2 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme holoubata, housku pokropíme vodou, vymačkáme a smícháme s nakrájenou slaninou, vejci, petrželkou, solí, pepřem a muškátovým květem.
-
2
Naplníme holoubata, zašijeme, přelijeme rozehřátým máslem a dáme do vymazaného pekáče.
-
3
Zbylou nádivku dáme na pekáč. Pečeme 30 minut při 220 stupních přiklopené poklicí. Během pečení podléváme vypečenou šťávou a teplou vodou.
-
4
Před dopečením poklici sundáme a dozlatova upečeme.
-
5
Odstraníme nitě, šťávu zaprášíme malým množstvím mouky, zředíme a povaříme s vodou.
-
6
Podáváme s brambory nebo rýží s různými salátem či kompotem.