Jelení maso se švestkami
Suroviny
- 150 g Kompot švestkový
- 400 g Jelení maso
- 125 ml Bujón hovězí
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 špetka Koriandr mletý
- 4 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4 polévková lžíce Povidla švestková
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 5 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 12 g
- Sodík 7618 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 86.3 mg
- Draslík 495.8 mg
- Vláknina 894.8 mg
- Vitamín A 894.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme vykoštěný hřbet. Maso omyjeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a maso na něm za stálého míchání cca 4min orestujeme.
-
3
Přidáme okapané švestky a přilijeme vývar. Poté vmícháme povidla, ocet a pivo a 6-8min podusíme.
-
4
Ochutíme solí, pepřem, zázvorem, hřebíčkem a mletým koriandrem.
-
5
Čerstvý koriandr opláchneme, necháme okapat a lístky otrháme. Dozdobíme jimi maso a ihned podáváme.