Brambory po myslivecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 22 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 22.8 mg
- Draslík 1073 mg
- Vláknina 12783.5 mg
- Vitamín A 12783.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory důkladně omyjeme kartáčkem, osušíme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky.
-
2
Plech pomastíme kůží od slaniny, naskládáme na něj plátky brambor a pečeme do změknutí.
-
3
Jakmile brambory zrůžoví, do každého plátku píchneme spičkou nože, aby na povrchu popraskal.
-
4
Necháme rozehřát sádlo, přidáme česnek utřený se solí a zpěníme. Potom vsypeme horké brambory a natřeseme tak, aby se dobře omastily a ochutily.
-
5
Podáváme posypané s nakrájenou petrželkou.