Dušené klobásy po toskánsku
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 400 g Fazole bílé
- 200 g Polenta
- 400 g Klobása vepřová
- 150 ml Víno bílé
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1050 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 133 g
- Sodík 1533 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 105 g
- Cholesterol 83 mg
- Draslík 2602.3 mg
- Vláknina 43503.8 mg
- Vitamín A 43503.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na lžíci oleje osmažíme dohněda klobásy. Obracíme, poté vyjmeme a dáme stranou.
-
2
Přidáme zbylý olej, nakrájenou cibuli, celer, mrkev, česnek a 4 minuty smažíme, dokud se zelenina nezbarví.
-
3
Vařící vodou zalijeme rajčata a po 30 vteřinách vyndáme a oloupeme, dužinu nakrájíme na čtvrtiny.
-
4
Klobásy vrátíme do pánve, přilijeme víno a přidáme rajčata, sůl a pepř. 20 minut dusíme, přidáme fazole a ještě 10 minut dusíme.
-
5
Přivedeme k varu litr vody s lžičkou soli. Vsypeme polentu a 5 minut mícháme, dokud směs nezhoustne a není hladká.
-
6
Přidáme máslo, rozdělíme na talíře a ozdobíme petrželí.
-
7
Podáváme s dušenými klobásami.