Těšínská šípovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 12.1 mg
- Draslík 128.6 mg
- Vláknina 13530 mg
- Vitamín A 13530 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přes noc namočíme usušené šípky v půllitru vody.
-
2
Druhý den je v této vodě necháme povařit 15 minut. Prolisujeme je potom přes husté síto.
-
3
Do mléka vmícháme mouku a přilijeme do prolisované kaše. Osolíme a znovu povaříme.
-
4
Na závěr ji dochutíme cukrem.
-
5
Osmažíme na másle rohlík nebo žemle nakrájené na kostičky a podáváme s polévkou.