Ledvinky dušené s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cibule
  • 400 g Vepřové ledvinky
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 hrnek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 334 mg
  • Draslík 337.7 mg
  • Vláknina 558 mg
  • Vitamín A 558 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky nejprve rozkrojíme naplocho, očistíme, omyjeme a z půlek krájíme asi 2mm silné plátky.

  • 2

    Nakrájené ledvinky dáme do vařící vody a necháme přejít varem. Pak je ihned propláchneme studenou vodou.

  • 3

    Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme vínem a přidáme spařené opláchnuté ledvinky. Necháme dusit.

  • 4

    Jakmile jsou vydušené, zaprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme, povaříme, ochutíme špetkou nasekané petrželky, lžičkou citronové šťávy a opět převaříme.

  • 5

    Na závěr přidáme kousek másla a pokrm osolíme.

Komentáře k receptu