Ledvinky dušené s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 14 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 334 mg
- Draslík 337.7 mg
- Vláknina 558 mg
- Vitamín A 558 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky nejprve rozkrojíme naplocho, očistíme, omyjeme a z půlek krájíme asi 2mm silné plátky.
-
2
Nakrájené ledvinky dáme do vařící vody a necháme přejít varem. Pak je ihned propláchneme studenou vodou.
-
3
Na másle podusíme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme vínem a přidáme spařené opláchnuté ledvinky. Necháme dusit.
-
4
Jakmile jsou vydušené, zaprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme, povaříme, ochutíme špetkou nasekané petrželky, lžičkou citronové šťávy a opět převaříme.
-
5
Na závěr přidáme kousek másla a pokrm osolíme.