Bramborová polévka s paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 7 g
- Sodík 669 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 397.7 mg
- Vláknina 4921.7 mg
- Vitamín A 4921.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z poloviny dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme 2/3 dávky vlažného vývaru a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 15 minut.
-
2
Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na zbylé polovině tuku dorůžova, přidáme papriku, mírně ji osmahneme, zalijeme zbylým vývarem a uvedeme do varu.
-
3
Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Vložíme je do připraveného vařícího cibulového základu s paprikou a přidáme mletý pepř, kmín a majoránku. Zvolna vaříme do poloměkka.
-
4
Napolo uvařené brambory vlijeme do zásmažky s vývarem, přidáme česnek utřený se solí a dovaříme.
-
5
Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.