Vepřové kotlety na cibuli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1118 kcal
- Sacharidy 187 g
- Tuky 17 g
- Sodík 96967 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 70.5 mg
- Draslík 542 mg
- Vláknina 17850 mg
- Vitamín A 17850 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety otřeme navlhčenou utěrkou, nařízneme u žeberní kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
-
2
V pánvi rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm cibuli rozkrájenou na jemno, přidáme kotlety a opečeme z obou stran, až dostanou pěknou barvu. Poté kotlety mírně podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme do měkka. Dle chuti můžeme ke kotletám přidat kmín.
-
3
Jako přílohy podáváme vařené brambory, rýži, zeleninu, saláty.