Vepřový guláš s kysaným zelím
Suroviny
- 300 g Zelí kysané
- 600 g Vepřová plec
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Kmín celý
- 0.25 l Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 46 g
- Sodík 684 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 141.9 mg
- Draslík 795.4 mg
- Vláknina 3929 mg
- Vitamín A 3929 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou cibuli jemně rozkrájíme, podusíme na části sádla. Přidáme očištěné maso nakrájené na kostky, osolíme a bez podlévání dusíme do vysmahnutí šťávy.
-
2
Poté přimícháme papriku, zamícháme a podlijeme trochou vývaru. Dusíme téměř do měkka. Jakmile je maso téměř měkké, přidáme překrájené, vymačkané zelí a dusíme.
-
3
Mezitím si připravíme ze zbytku sádla a hladké mouky jíšku a ještě horkou ji přimícháme do guláše. Vaříme ještě zhruba 8 minut.
-
4
Na závěr přimícháme smetanu a guláš necháme přejít varem.