Dvojbarevný koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 19 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 157.6 mg
- Draslík 94 mg
- Vláknina 2762.5 mg
- Vitamín A 2762.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Obě mouky smícháme se strouhaným tvrdým máslem, jedním vejcem a vodou. Vypracujeme drobenku, ze které poté uděláme kuličku těsta. To zabalíme do fólie a necháme 30 minut v lednici.
-
2
Poté z těsta vyválíme asi 2 mm tlustý plát a přeneseme ho do koláčové formy. Propícháme vidličkou a pečeme 10 minut na 180°C.
-
3
Mezitím si připravíme náplň:
-
4
Čokoládu necháme rozpustit (například na vodní lázni) a necháme ji trochu vychladnout, ale ne ztuhnout.
-
5
Tvaroh vyšleháme spolu se smetanou, vanilkovým cukrem a cukrem moučkovým. Jedno po druhém přidáme zbylá tři vejce. Směs rozdělíme na dvě poloviny, do jedné vmícháme čokoládu.
-
6
Troubu snížíme na 160 °C.
-
7
Na předpečený korpus rozdělíme náplň, a to tak, že doprostřed dáme 2 lžíce bílé náplně, a na ni pak dvě lžíce hnědé náplně. Poté na hnědou náplň dáme zase dvě lžíce bílé náplně a pokračujeme do spotřebování. Náplně se pěkně rozloží po celém korpusu a vytvoří nádhernou strukturu.
-
8
Pečeme 40 minut.