Polévka z cizrny a rajčat
Suroviny
- 5 g Olej olivový
- 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Cizrna konzervovaná
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bujón slepičí
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Bobkový list
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 7 g
- Sodík 3358 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 1.3 mg
- Draslík 607.7 mg
- Vláknina 13038 mg
- Vitamín A 13038 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji smažíme cibuli nakrájenou na kostičky doměkka. Poté zasypeme moukou a krátce osmažíme.
-
2
Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Rozdrobíme bujon, přidáme bobkový list, tymián, kmín, sůl a pepř. Vaříme 10 minut.
-
3
Mezitím oloupeme rajčata a nakrájíme na kostičky. Přidáme je do polévky a 10 minut povaříme.
-
4
Přidáme cizrnu a 5 minut vaříme.
-
5
Podáváme.