Prezidentská bábovka
Suroviny
- 50 g Čokoláda hořká
- 200 g Máslo čerstvé
- 100 g Ořechy vlašské
- 300 g Mouka polohrubá
- 100 g Poleva čokoládová
- 300 g Cukr moučkový
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Tuk
- 3 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 859 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 53 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 253.6 mg
- Draslík 364.9 mg
- Vláknina 5616 mg
- Vitamín A 5616 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme moučkový cukr, vanilkový cukr, máslo a žloutky. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva, nastrouhanou čokoládu, mleté ořechy a přilijeme smetanu. Vše promícháme a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Větší bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní připravené těsto.
-
3
Bábovku pečeme asi 1 hodinu ve středně vyhřáté troubě. Po upečení a vychladnutí můžeme povrch bábovky přelít čokoládovou polevou.