Kuřecí křidýlka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 ml Mléko kefírové
  • 13.75 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Kuřecí křídla
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 256.7 mg
  • Draslík 576.9 mg
  • Vláknina 554 mg
  • Vitamín A 554 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky posekáme najemno, česnek nakrájíme na tenké plátky, citronovou kůru nastrouháme.

  • 2

    Křidýlka omyjeme, oddělíme poslední díl, který nepoužijeme.

  • 3

    V míse smícháme kefír s ostatními surovinami na marinádu, ve které ze všech stran obalíme křidýlka. Naskládáme je např. do pekáče, přikryjeme fólií a necháme v lednici přes noc marinovat.

  • 4

    Do rozpáleného oleje vkládáme marinovaná křidýlka a na mírném plameni smažíme dozlatova.

Komentáře k receptu