Pepřová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 36.7 mg
- Vláknina 1044 mg
- Vitamín A 1044 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozředíme ji vývarem a provaříme.
-
2
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přimícháme mleté uzené maso, pepř a ocet. Směs vmícháme do zředěné jíšky a alespoň 15 minut povaříme. Poté omáčku přecedíme.