Pepřová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 350 ml vývar z vepřového masa
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Uzené maso vařené
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 36.7 mg
  • Vláknina 1044 mg
  • Vitamín A 1044 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozředíme ji vývarem a provaříme.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přimícháme mleté uzené maso, pepř a ocet. Směs vmícháme do zředěné jíšky a alespoň 15 minut povaříme. Poté omáčku přecedíme.

Komentáře k receptu