Pečený jalapeňo dip s fetou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 24 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 50.4 mg
- Draslík 54.9 mg
- Vláknina 118.8 mg
- Vitamín A 118.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papričky jalapeňo rozpůlíme a semínka vyhodíme. Zprudka je osmažíme na pánvi, až jejich kůže úplně zhnědne. Zabalíme je do sáčku a nechám je zapařit. Trvá to tak dvě minuty. Poté z nich sloupneme kůži, kterou vyhodíme. Zbytek nakrájíme na co nejmenší kousky.
-
2
Všechny ingredience (včetně nasekaných jalapeňos) dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
-
3
Podáváme.