Cheesburgerový dip
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
- 75 g Cibule
- 240 g Sýr krémový
- 240 g Sýr Čedar
- 240 g Mozzarella
- 400 g Tortilla chips
- 40 ml Kečup
- 150 ml Kuřecí vývar
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kajenský pepř
- 2 ks Rajčata
- 3 ks okurka kyselá
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 14 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 42.3 mg
- Draslík 160.8 mg
- Vláknina 1911.7 mg
- Vitamín A 1911.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájenou na jemno a hovězí maso osolíme a opepříme. Smažíme je na pánvi asi 10 minut. Přebytečný tuk slijeme. Přidáme krémový sýr, nakrájená a oloupaná rajčata, rozmixované okurky(nebo nakrájené na co nejjemněji to jde), kečup, hořčici a kajenský pepř.
-
2
Promícháme a až se krémový sýr rozpustí, přidáme strouhaný čedar. Také ho necháme rozpustit a přidáme na kostičky nakrájenou mozarellu a kuřecí vývar. Povaříme 5 minut.
-
3
Podáváme v malé servírovací míse s tortilla chipsy.