Rychlý korejský bůček
Suroviny
- 500 g Vepřový bok
- 150 ml Omáčka ústřicová
- 1 kávová lžička Sójová pasta Miso
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Ředkev bílá
- 2 ks Pórek
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1.2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Chilli papričky - vločky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 36 g
- Sodík 727 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 106.3 mg
- Draslík 358.4 mg
- Vláknina 4914.8 mg
- Vitamín A 4914.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
-
2
Ředkev oloupeme a nakrájíme na kostičky (popřípadě můžeme použít i kedlubnu).
-
3
Česnek utřeme.
-
4
Vodu, cibuli, ředkvičku a bůček dáme vařit na 40 minut do tlakového hrnce. Poté pomaličku upouštíme páru – trvá to tak 15-20 minut.
-
5
Z vývaru vytáhneme všechno – maso dáme zvlášť, a ředkvičky s cibulí také zvlášť.
-
6
Vývar osolíme a promícháme. Necháme 10 minut odstát.
-
7
Mezitím nakrájíme bůček na kousky velikosti sousta.
-
8
Pórek nakrájíme na půlkolečka a spolu s chilli vločkami je dusíme 3 minuty doměkka. Přidáme ústřicovou omáčku a chvíli smažíme. Poté zalijeme vývarem, vrátíme maso, přidáme utřený česnek a pastu. Osolíme a opepříme podle chuti. Prohřejeme.
-
9
Nakonec ještě do směsi vyklepneme obě vejce a promícháme.
-
10
Podáváme.