Domácí česnečka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 70 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 4 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 74.7 mg
- Vláknina 227.6 mg
- Vitamín A 227.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tři celé paličky česneku oloupeme a rozdrtíme. Vejce rozšleháme s moukou.
-
2
Do vroucí vody rozdrobíme bujon a necháme rozpustit. Poté přidáme česnek, sůl a koření.
-
3
Zhruba po deseti minutách vmícháme vejce a ještě asi deset minut vaříme.
-
4
Podáváme s chlebem
-
5
Dáme vařit vodu v hrnci a po 3 minutách vařeni vody přihodíme bujon. Mezitím, než se bujon rozpustí, oloupeme česnek, přidáme ho s kořením do vařící vody.
-
6
Po 10 minutách vaření přihodíme vajíčko smíchané s moukou a vaříme asi 10 minut. Podáváme na talíř s pravým nefalšovaným a českým chlebem.