Karamelizovaná růžičková kapusta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 47 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 1 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 12.1 mg
- Vláknina 7800 mg
- Vitamín A 7800 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Růžičkovou kapustu očistíme a dusíme 7 minut skoro doměkka. Poté je přepůlíme na polovinu a osolíme.
-
2
Olivový olej rozpálíme v hluboké pánvi. Přidáme kapustu řezem dolů a 5 minut smažíme dohněda. Poté je otočíme a ještě 3 minuty smažíme.
-
3
Dáme je na servírovací talíř a zalijeme je šťávou z citronu.
-
4
Podáváme.