Lahodný moučník

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 600 g Jablka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 170 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 270 g Cukr moučkový
  • 170 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • 2 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 99.5 mg
  • Draslík 186.3 mg
  • Vláknina 4251.8 mg
  • Vitamín A 4251.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme vejce se 180g moučkového cukru. Zvolna přiléváme olej a potom přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudink.

  • 2

    V kastrůlku nebo v pánvi necháme zkaramelizovat zbylý cukr, přidáme rozpuštěné máslo.

  • 3

    Vhodnou formu vyložíme pečícím papírem. Karamel do ní nalijeme, poklademe plátky omytých, oloupaných jablek a zalijeme těstem. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

  • 4

    Po upečení vyklopíme, opatrně odstraníme pečicí papír a povrch koláče potřeme meruňkovou marmeládou.

Komentáře k receptu