Jihočeské zelňáky

Hodnocení 2x 3x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 250 g Vepřové sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 334.6 mg
  • Vláknina 11263.6 mg
  • Vitamín A 11263.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí nadrobno překrájíme.

  • 2

    Na vále zpracujeme zelí s polohrubou moukou, sádlem, vejci, solí a pepřem.

  • 3

    Z těsta potom vyválíme asi 1 cm vysokou placku. Vykrajujeme z ní středně velká kolečka (asi jako menší bramboráky).

  • 4

    Zelňáky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme 15-20 minut.

Komentáře k receptu