Jablečný pohár s perníkem a šlehačkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 50 g Cukr krupice
  • 100 g Perníčky rumové
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 350 ml Voda pitná
  • 0.3 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Pudink vanilkový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 136.3 mg
  • Vláknina 4842.7 mg
  • Vitamín A 4842.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přidáme k nim cukr, citronovou šťávu, část vody a jablka podusíme. Pak je zahustíme pudinkem rozmíchaným ve zbytku vody. Za stálého míchání necháme projít varem a odstavíme. Pokud je směs moc hustá, tak přidáme ještě trochu vody.

  • 2

    Prochladlý jablkový pudink vrstvíme do pohárů střídavě s nakrájenými perníčky. Vložíme je do chladničky a necháme důkladně ztuhnout.

  • 3

    Poháry na povrchu dozdobíme šlehanou smetanou, kterou poprášíme skořicí.

Komentáře k receptu