Jablečný pohár s perníkem a šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 14 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 136.3 mg
- Vláknina 4842.7 mg
- Vitamín A 4842.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přidáme k nim cukr, citronovou šťávu, část vody a jablka podusíme. Pak je zahustíme pudinkem rozmíchaným ve zbytku vody. Za stálého míchání necháme projít varem a odstavíme. Pokud je směs moc hustá, tak přidáme ještě trochu vody.
-
2
Prochladlý jablkový pudink vrstvíme do pohárů střídavě s nakrájenými perníčky. Vložíme je do chladničky a necháme důkladně ztuhnout.
-
3
Poháry na povrchu dozdobíme šlehanou smetanou, kterou poprášíme skořicí.