Polenta s pečenými rajčátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1471 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 350.5 mg
- Vláknina 7965 mg
- Vitamín A 7965 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčátka rozločíme na plech s pečícím papírem, zakápneme je olejem a osolíme je polovinou lžičky soli. Opepříme je. Pečeme je 20 minut na 180 °C.
-
2
Po vychladnutí je smícháme s nasekanou bazalkou a utřeným česnekem.
-
3
Mezitím si připravíme polentu: polentu zalijeme dvojnásobným množstvím vody, než je váha polenty, a přidáme sůl. Přivedeme k varu. Vaříme podle návodu na obalu. Na konci přidáme strouhaný parmazán a máslo a odstavíme.
-
4
Polentu rozdělíme na talíře a poklademe ji pečenými rajčaty a nakrájenou mozarellou.