Bezlepkový Mac ´n´ Cheese
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 50 g Sýr Čedar
- 300 g Bezlepkové těstoviny
- 500 ml Mléko plnotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 25 g
- Sodík 473 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 52.1 mg
- Draslík 71.5 mg
- Vláknina 1175 mg
- Vitamín A 1175 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 791.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu.
-
2
Na másle smažíme 7 minut cibuli nakrájenou na jemno. Poté přidáme utřený česnek a tymián a ještě minutu smažíme.
-
3
Přidáme mléko, přivedeme k varu a snížíme teplotu. Vmícháme škrob. Povaříme 3 minuty.
-
4
Smícháme strouhaný čedar a strouhaný parmazán a třetinu dáme stranou. Zbytek přidáme k mléku. Přidáme pepř. Do této směsi vmícháme slité těstoviny a ještě 6 minut povaříme.
-
5
Tuto směs přelijeme do zapékací misky, posypeme odleženým sýrem a pečeme 20 minut na 200 °C.