Cavatelli s kukuřicí a houbami posypané goudou II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 962 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1615 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 213.8 mg
- Draslík 397 mg
- Vláknina 7772.5 mg
- Vitamín A 7772.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme cavatelli: smícháme ricottu, mouku a parmazán s vejcem a 3 lžičkami soli. Vše pořádně vypracujeme do hladkého těsta, které necháme chvíli odpočívat. Použijte tvořítko na cavatelli a vytvořte si je. Pokud takové tvořítko nemáte, stačí, když z těsta vyválíte dlouhého hada a průměru asi 0,5 cm. Nakrájejte ho na dvoucentimetrové kousky, kterým udělejte vzorek (podobně jako na noky).
-
2
Ostrým nožem okrájíme ze čtyř klasů kukuřice semínka. Ty pak dáme do odšťavňovače, abychom z nich získali šťávu. Šťávu pak dáme do středního hrnce a přivedeme k varu. Vaříme, aby zhoustla, pak odstavíme.
-
3
Na polovině lžíce másla opečeme houby nakrájené na plátky nebo na čtvrtky – jak to máte rádi. Trochu osolíme a podusíme tak 5 minut. Poté odkryjeme, necháme vypařit všechnu tekutinu a odstavíme.
-
4
Velký hrnec s vodou a solí přivedeme k varu. Vkládáme do ní cavatelli – asi tak na tři várky, aby se nepřilepili. Vaříme je asi 8 minut – doměkka.
-
5
Do velké pánve dáme zbylé máslo, které necháme rozpustit. Přidáme asi hrnek kukuřičné šťávy, zrníčka ze zbylého klásku, půl hrnku vody z těstovin a houby. Přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.
-
6
Nakonec omáčku smícháme s těstovinami a do ještě horké směsi vmícháme i strouhanou goudu.