Cavatelli s kukuřicí a houbami posypané goudou II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 430 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Sýr Gouda 45%
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Sýr Ricotta
  • 4 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Kukuřičný klas
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 962 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1615 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 213.8 mg
  • Draslík 397 mg
  • Vláknina 7772.5 mg
  • Vitamín A 7772.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme cavatelli: smícháme ricottu, mouku a parmazán s vejcem a 3 lžičkami soli. Vše pořádně vypracujeme do hladkého těsta, které necháme chvíli odpočívat. Použijte tvořítko na cavatelli a vytvořte si je. Pokud takové tvořítko nemáte, stačí, když z těsta vyválíte dlouhého hada a průměru asi 0,5 cm. Nakrájejte ho na dvoucentimetrové kousky, kterým udělejte vzorek (podobně jako na noky).

  • 2

    Ostrým nožem okrájíme ze čtyř klasů kukuřice semínka. Ty pak dáme do odšťavňovače, abychom z nich získali šťávu. Šťávu pak dáme do středního hrnce a přivedeme k varu. Vaříme, aby zhoustla, pak odstavíme.

  • 3

    Na polovině lžíce másla opečeme houby nakrájené na plátky nebo na čtvrtky – jak to máte rádi. Trochu osolíme a podusíme tak 5 minut. Poté odkryjeme, necháme vypařit všechnu tekutinu a odstavíme.

  • 4

    Velký hrnec s vodou a solí přivedeme k varu. Vkládáme do ní cavatelli – asi tak na tři várky, aby se nepřilepili. Vaříme je asi 8 minut – doměkka.

  • 5

    Do velké pánve dáme zbylé máslo, které necháme rozpustit. Přidáme asi hrnek kukuřičné šťávy, zrníčka ze zbylého klásku, půl hrnku vody z těstovin a houby. Přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.

  • 6

    Nakonec omáčku smícháme s těstovinami a do ještě horké směsi vmícháme i strouhanou goudu.

Komentáře k receptu