Stromboli s brokolicí, chorizem a rajčaty
Suroviny
- 150 g Brokolice
- 80 g Sýr Parmezán
- 250 g Mozzarella
- 100 g Klobása Chorizo
- 125 ml Pyré rajčatové
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Těsto na pizzu
- 5 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1053 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 42.5 mg
- Draslík 3029.9 mg
- Vláknina 25028.5 mg
- Vitamín A 25028.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 202.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky a česnek nakrájíme na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na proužky.
-
2
Brokolici nakrájíme na drobné růžičky.
-
3
Chorizo nakrájíme na tenké plátky.
-
4
Na olivovém oleji opečeme česnek a jarní cibulky. Až jsou opečené dosklovita, přidáme i brokolici a ještě 2 minuty smažíme. Přesuneme na talíř a necháme vychladit.
-
5
Mezitím si vyválíme těsto na pizzu. Potřeme ji rajčatovým pyré, přidáme smaženou zeleninu, rajčata, chorizzo a mozarellu. Vše zamotáme jako závin. Dáme na plech s pečícím papírem a posypeme parmazánem.
-
6
Pečeme 15 minut na 220 °C.
-
7
Před podáváním necháme 10 minut odpočívat.