Stromboli s brokolicí, chorizem a rajčaty

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Brokolice
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 250 g Mozzarella
  • 100 g Klobása Chorizo
  • 125 ml Pyré rajčatové
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Těsto na pizzu
  • 5 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 771 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1053 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 3029.9 mg
  • Vláknina 25028.5 mg
  • Vitamín A 25028.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 202.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky a česnek nakrájíme na tenké plátky. Rajčata nakrájíme na proužky.

  • 2

    Brokolici nakrájíme na drobné růžičky.

  • 3

    Chorizo nakrájíme na tenké plátky.

  • 4

    Na olivovém oleji opečeme česnek a jarní cibulky. Až jsou opečené dosklovita, přidáme i brokolici a ještě 2 minuty smažíme. Přesuneme na talíř a necháme vychladit.

  • 5

    Mezitím si vyválíme těsto na pizzu. Potřeme ji rajčatovým pyré, přidáme smaženou zeleninu, rajčata, chorizzo a mozarellu. Vše zamotáme jako závin. Dáme na plech s pečícím papírem a posypeme parmazánem.

  • 6

    Pečeme 15 minut na 220 °C.

  • 7

    Před podáváním necháme 10 minut odpočívat.

Komentáře k receptu