Fazolky pro labužníky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Marmeláda meruňková
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 283.1 mg
  • Vláknina 7065.4 mg
  • Vitamín A 7065.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné fazolové lusky nakrájíme na kousky a vsypeme do hluboké nádoby. Podlijeme 100ml vody, přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě 15 minut při plném výkonu. Během vaření jednou zamícháme.

  • 2

    Do smetany vmícháme mouku, 100ml vody, prolisovaný česnek, meruňkovou marmeládu a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 3

    Připravenou omáčkou zalijeme fazolky a vaříme ještě 5 minut při plném výkonu.

Komentáře k receptu