Slávky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1453 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 1935.6 mg
- Vláknina 11374 mg
- Vitamín A 11374 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 151.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky vložíme do sáčku, zatřeseme jím a slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme.
-
2
Před přípravou všechny slávky pod tekoucí vodou očistíme kartáčem. Poté vložíme do vody, přidáme na plátky nakrájený česnek a pod poklicí na prudkém plameni vaříme. Během zhruba 5 minut se slávky otevřou. Hrnec odstavíme z ohně, slávky, které se neotevřely, vyhodíme, zbylé zasypeme drobně posekanou petrželkou a podáváme se šťávou z citronu.
-
3
Jako přílohu můžeme podávat bagetu.