Houby se sýrem a smetanou
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 g Houby čerstvé
- 200 ml Mléko plnotučné
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 20 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 51 mg
- Draslík 704.2 mg
- Vláknina 9502.8 mg
- Vitamín A 9502.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 366.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vhodné nádoby vsypeme na kostičky nakrájenou slaninu. V mikrovlnné troubě vaříme při plném výkonu 2-3 minuty. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a vaříme další 2 minuty na plný výkon. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
-
2
Očištěné houby nakrájíme na plátky a přidáme do nádoby. Zlehka promícháme, přiklopíme a vaříme při plném výkonu 7 minut.
-
3
Mouku smícháme se smetanou a mlékem. Vmícháme nastrouhaný sýr a směsí zalijeme houby. Přiklopené vaříme při plném výkonu 5 minut.
-
4
Ihned podáváme posypané nasekanou petrželkou.