Těstovinový salát s cottage sýrem a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 3 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 170 mg
- Vláknina 4180 mg
- Vitamín A 4180 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny menších tvarů uvaříme ve větším množství mírně osolené vody. Do vody se vsypou až když voda vaří, promíchají se a na mírnějším příkonu tepla je uvaříme, ale nerozvaříme. Těstoviny pak rychle scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.
-
2
Jablka očistíme, opláchneme a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme. Vložíme do kastrůlku, přidáme cukr dle potřeby a nepatrně vody. Jablka podusíme a necháme vychladnout.
-
3
Těstoviny smícháme s jablečnou směsí a sýrem Cottage. Pokud je třeba přisladíme, záleží na kyselosti nebo sladkosti jablek a taky vlastní chuti. Hotový salát necháme vychladit a podáváme.