Jablečný kompot z mikrovlnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 290.1 mg
- Vláknina 8605.5 mg
- Vitamín A 8605.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablečnou šťávu zahříváme v přiklopené nádobě v mikrovlnné troubě při plném výkonu 6-7 minut. Do vroucí šťávy vsypeme rozinky.
-
2
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Spolu s cukrem dáme do vhodné nádoby a zalijeme šťávou s rozinkami. Okořeníme skořicí a kompot vaříme při polovičním výkonu 3 minuty.
-
3
Podáváme po mírném vychladnutí jako rychlý ovocný dezert.