Kořeněná marocká vejce
Suroviny
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 150 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 kávová lžička Olej řepkový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Harissa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 10 g
- Sodík 600 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 246 mg
- Draslík 703 mg
- Vláknina 13235.5 mg
- Vitamín A 13235.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli rozkrojíme na půl a poté na tenké plátky. Česnek nasekáme na jemno. Opékáme 8 minut na oleji. Poté přidáme harisu a mletý koriandr, dobře zamícháme a zalijeme vývarem a přidáme cizrnu i s nálevem. Podusíme 5 minut.
-
2
Vmícháme rajčata a na kostičky nakrájené cukety a vaříme 10 minut. Poté vmícháme i špenát a nasekaný koriandr. Do směsi pak uděláme čtyři díry, do kterých vyklepneme vejce. Vaříme 2 minuty, odstavíme a ještě 2 minuty necháme dojít. Podáváme.