Lilek pečený s bylinkami a česnekem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 3 ks Lilek
  • 1 ks Sůl mořská
  • 1 ks Olej olivový extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1202 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 883.8 mg
  • Vláknina 25710 mg
  • Vitamín A 25710 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky rozřízneme podélně a každou polovinu neřežeme do čverečků, nesmíme proříznout slupku.

  • 2

    Vydatně osolíme a necháme půl hodiny vypotit.

  • 3

    Pak dobře osušíme.

  • 4

    Smícháme olej (olejem příliš nešetříme, čím víc ho je, tím budou lilky chutnější), rozmačkaný česnek a bylinky.

  • 5

    Osušené lilky vydatně potřeme ochuceným olejem, snažíme se olej nalít i do zářezů.

  • 6

    Pečeme na plechu při 200°C asi 25-30 minut.

  • 7

    Podáváme horké s bagetou.

Komentáře k receptu