Roštěná se slaninou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 102 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 14.1 mg
  • Draslík 74.1 mg
  • Vláknina 724.4 mg
  • Vitamín A 724.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a z jedné strany poprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Nakrájenou slaninu rozpustíme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a zpěníme.

  • 3

    Na tento základ vložíme půl hodiny odleželé roštěnky, pomoučněnou stranou do tuku.

  • 4

    Osmahneme po obou stranách vždy 5 minut a podusíme doměkka.

Komentáře k receptu