Aromatické jehněčí s datlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí kýta
  • 300 g Brambory sladké (Batáty)
  • 50 g Datle sušené
  • 200 g Kuskus
  • 425 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Pyré rajčatové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 742.8 mg
  • Vláknina 10451 mg
  • Vitamín A 10451 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekám na jemno.

  • 2

    Jehněčí a brambory nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2 cm.

  • 3

    Datle zbavíme pecek.

  • 4

    Na oleji opečeme cibuli a jehněčí maso. Když je maso už hnědé, přidáme brambory a koření a pořádně promícháme.

  • 5

    Zalijeme 425 ml horké vody a přidáme rajčatové pyré. Přivedeme k varu, přikryjeme, snížíme teplotu a 15 minut povaříme.

  • 6

    Přidáme datle a ještě 10 minut povaříme.

  • 7

    Podáváme posypané nasekaným koriandrem s kuskusem, který jsme připravili podle návodu.

Komentáře k receptu