Teriyaki tuňákové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 3 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 15.8 mg
- Draslík 181.8 mg
- Vláknina 1668 mg
- Vitamín A 1668 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si teriyaki omáčku: smícháme sójovou omáčku, mirin a cukr. Do této směsi naložíme tuňáka. Marinujeme asi hodinu, maximálně 2 hodiny.
-
2
Poté tuňáka vyjmeme z marinády a 2 minuty opékáme na grilovací pánvi z každé strany na oleji.
-
3
Do marinády z tuňáka přidáme 3 lžíce vody a přivedeme k varu. Až zhoustne, odstavíme.
-
4
Tuňáka nakrájíme na kostky o hraně aspoň 2 cm, jarní cibulku nakrájíme na 2 cm dlouhé špalíčky, mango nakrájíme na kostky o stejné velikosti jako tuňáka a všechno to napícháme na špejle.
-
5
Podáváme se svařenou omáčkou jako dip.