Hnědá rýže s kuřecím salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 9 g
- Sodík 505 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 1152.4 mg
- Vláknina 9720 mg
- Vitamín A 9720 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sezamová semínka opražíme nasucho v pánvi.
-
2
Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
-
3
Kuřecí prsa dáme do hrnce s vařící vodou tak, aby byla celá pod vodou. Vaříme 1 minutu, poté odstavíme, přiklopíme poklicí a necháme 15 minut stranou. Poté prsa nakrájíme na plátky.
-
4
Brokolici rozebereme na růžičky a vaříme doměkka. Poté slijeme a ihned propláchneme studenou vodou.
-
5
Připravíme si dresink – smícháme miso, ocet, mirin a zázvor.
-
6
Rýži rozdělíme do dvou talířů a posypeme nasekanou jarní cibulkou a sezamovými semínky. Ozdobíme brokolicí a kuřecím masem. Nakonec ještě zastříkneme dresinkem.