Hnědá rýže s kuřecím salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 140 g Brokolice
  • 120 g Hnědá rýže
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Kuřecí prsa
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
  • 2 polévková lžíce hnědá miso pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 505 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 1152.4 mg
  • Vláknina 9720 mg
  • Vitamín A 9720 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sezamová semínka opražíme nasucho v pánvi.

  • 2

    Rýži uvaříme podle návodu na obalu.

  • 3

    Kuřecí prsa dáme do hrnce s vařící vodou tak, aby byla celá pod vodou. Vaříme 1 minutu, poté odstavíme, přiklopíme poklicí a necháme 15 minut stranou. Poté prsa nakrájíme na plátky.

  • 4

    Brokolici rozebereme na růžičky a vaříme doměkka. Poté slijeme a ihned propláchneme studenou vodou.

  • 5

    Připravíme si dresink – smícháme miso, ocet, mirin a zázvor.

  • 6

    Rýži rozdělíme do dvou talířů a posypeme nasekanou jarní cibulkou a sezamovými semínky. Ozdobíme brokolicí a kuřecím masem. Nakonec ještě zastříkneme dresinkem.

Komentáře k receptu