Tandoori cejn
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 7 g Sůl
- 7 g Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 2 ks Cejn velký
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1367 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 202.5 mg
- Vláknina 5427.1 mg
- Vitamín A 5427.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si česnekovou pastu – stroužky česneku utřeme se lžičkou slunečnicového oleje.
-
2
Připravíme si zázvorovou pastu – zázvor promícháme se lžičkou slunečnicového oleje.
-
3
Z limetky vymačkáme šťávu.
-
4
Obě pasty a limetkovou šťávu smícháme, přidáme nasekanou chilli papričku, chilli koření, kurkumu, máslo, garam masala a pořádně promícháme. Můžeme na to použít mixér.
-
5
Toto máslo dáme na potravinářskou fólii, zabalíme je a vyválíme z něj malý váleček. Ten pak necháme ztuhnout v lednici (toto máslo vydrží v lednici až 3 měsíce).
-
6
Cejna potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a opékáme 5 minut z každé strany. Po prvním otočení dáme na filet kousek připraveného másla.