Kuřecí biryani – zapečené
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
- 600 g Kuřecí prsa
- 300 g Květák
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 600 g Kuřecí stehna
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 400 g Rýže Basmati
- 400 g rajčata v konzervě
- 700 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 4 polévková lžíce Kari pasta
- 5 polévková lžíce Mandle plátky
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 20 g
- Sodík 720 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 113.5 mg
- Draslík 915.5 mg
- Vláknina 9466.3 mg
- Vitamín A 9466.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Kuřecí stehna vykostíme a nakrájíme je na stejně velké kousky jako prsa. Osolíme a opepříme je. Smažíme je na oleji dohněda. Dáme stranou.
-
2
Rýži uvaříme podle návodu.
-
3
Cibuli nakrájíme na plátky. Opékáme asi 10 minut na mírném plameni až zkaramelizuje. Přidáme kari pastu, nakrájený květák, kuře a dobře promícháme. Vlijeme vývar, rajčata, cizunu a 30 minut povaříme doměkka. Po celou dobu by směs měla pokrývat tekutina – pokud ne, přilijte vodu. Odstavíme a přidáme jogurt.
-
4
Přidáme si pekáček. Na spodek dáme třetinu špenátu, osolíme, opepříme a přidáme třetinu kari směsi. Na to ještě přijde třetina rýže – vrstvy opakujeme, rýže bude nahoře. Posypeme ji mandlemi a pečeme 25 minut na 220 °C.