Pórková polévka s vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 8 g
- Sodík 800 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 21.6 mg
- Draslík 32.9 mg
- Vláknina 1366.5 mg
- Vitamín A 1366.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek opláchneme a drobněji nakrájíme. Zalijeme jej třetinou dávky vody, osolíme a uvaříme doměkka.
-
2
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme dávkou vody a uvedeme do varu.
-
3
Přidáme odvar z pórku a mletý pepř a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.
-
4
Ke konci varu přilijeme mléko, polévku přisolíme, krátce povaříme a procedíme.
-
5
Do polévky vložíme uvařený pórek, vlijeme rozmíchaná vejce, promícháme, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.