Zapékaný patizon s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 30 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 34.5 mg
- Draslík 239 mg
- Vláknina 2313.8 mg
- Vitamín A 2313.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu rozehřejeme olej a přidáme na nudličky nakrájenou polovinu očištěného patizonu. Krátce orestujeme, přidáme nadrobno nakrájené uzené vařené maso, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a omytá, na kostičky nakrájená rajčata. Promícháme, přidáme česnek utřený se solí a opepříme. Vmícháme nasekanou petrželku a posypeme nastrouhaným sýrem. Nakonec zalijeme zakysanou smetanou.
-
2
Pokrm zapékáme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.